FAQ

Her kan du finde svar på de fleste hyppigt stillet spørgsmål. Er dit spørgsmål ikke her. Kontakt os venligst.

Oftest stillede spørgsmål

1Jeg har hørt om disse teknologier før, de er Ikke nye, hvad gør jeres anderledes?
Danrup-Dynamic™ BMU´en (Burner Management Unit) er baseret på en teknologi, der optimerer forbrændings- mønstret i en kedel - at levere gas/olieforbrug besparelser ved at udvide køle kurven. Antal af forbrændings cyklusser vil blive væsentligt reduceret som følge heraf. Teknologien er patenteret – og produktet er certificeret af henholdsvis Norsk teknologisk institut samt BRE i UK.

BRE er UK`s førende uafhængige myndighed inden for byggeri og teknik. De giver uafhængige og grundige, tredjepartstest og certificering, som adskiller produkter og tjenester fra konkurrenterne. Dette produkt er testet af BRE og har modtaget følgende BRE-certifikat nr. CFP348.
2Jeg har nogle rigtig gamle kedler, som vi gerne vil have til at vare holde lidt længer inden vi skal investere i nye, vil denne investere forlænge levetiden af min eksisterende kedel?
Danrup-Dynamic™ reducerer antallet af tændinger som er beregnet i besparelsesrapporten. Typisk vil du se 50-100 mindre tændinger i en 24 timers periode, og dette, alt andet lige, vil forøge levetiden på dine kedler, samtidig at du øger effektiviteten. Du vil formodentlig realisere 15% eller mere ydeevne og besparelser efter installation.
3Jeg har lige Installeret nye kedler vil Danrup-Dynamic™ stadig virke ?
Danrup-Dynamic™ er et kedelkontrolsystem, der søger for at lukke kedlen ned så meget som muligt uden det påvirker bygningens varme/varmtvandsbehov. De fleste højeffektive kedler vil stadig drage fordel af denne ekstra kontrol. Vi er i stand til at rådgive om egnetheden og mulige besparelser for Danrup-Dynamic™ og nye kedler.
4Vil den fungere med min eksisterende termostat styring?
Ja, man kan betragte Danrup-Dynamic™, som en udvidelse til din eksisterende styring.
Danrup-Dynamic™ vil tage kedlens egen aktiverings signalet fra termostatsstyringen og anvende sin egen kontrol logik til at optimere brændtid.
Som vi kan se fra besparelsesrapporten og principskitseren, kan kedler ofte lukkes ned dobbelt så lang tid uden nogen mærkbar fald i system-temperaturen. Kedlen i sig selv vil reducere temperaturen med op til 3 grader C, men ved genstart vil den genvinde den lille mængde af tabt varme med yderligere 10% brænd tid. På den måde øges kedlens samlede cyklelængde, køleaspektet og den reducerede procentdel i brændetid registreres i besparelsesrapporten som kan downloades fra Danrup-Dynamic™.
5Vi har modulerende kedler, hvordan arbejder Danrup-Dynamic™ med disse?
En modulerende kedel forsøger at afbalancere varmetabet fra bygningen med en reduceret forbrænding på høj effekt, og som sådan anses det for at være mere effektiv. Imidlertid bruges mest gas, når brænderen er på høj ild, og som sådan kan der stadig opnås fordele ved en optimering af brændemønsteret.
6Hvordan sikrer Danrup-Dynamic™ at varme / varmtvandsanlægget ikke falder i temperatur til under det tilladte?
Når Danrup-Dynamic™ er tilsluttet eller systemet falder til under 30 grader C (såsom med et natsænknings-system) vil Danrup-Dynamic™ tillade kedlen at køre i 2 fulde cyklusser for at få bygningen op i temperatur. I slutningen af anden cyklus registrerer Danrup-Dynamic™ -sensoren minimumstemperaturen og brug dette som standardindstilling. Derefter beregnes køleforlængelsen, idet sensoren overvåger kedlens strømningstemperatur hvert fjerde sekund. Hvis standardindstillingen brydes, dvs. systemet registrerer en efterspørgsel, og vandets temperatur falder, vil Danrup-Dynamic™ straks tænde brænderen til kedlen.
7Eksisterende sensorer?
Vi berører ikke nogen eksisterende sensorer på systemet/anlægget.
8Kedel sikkerhedskontrol?
Alle sikkerhedskontrol og procedurer forbliver nøjagtigt som de var. Danrup-Dynamic™ påvirker ikke eksisterende sikkerhedssystemer.
9Har Danrup-Dynamic™ betydning for de forskellige rensecyklusser?
Nej, kedlen skal og bør fungere efter fabrikantens krav og procedurer, hvad angår normal for- og efterrensningscyklus på hver fyringscyklus.
10Kræves det at installatøren er godkendt til at arbejde med gasinstallationer?
Der er ikke nogen krav til at installatøren er godkendt til at udføre dette arbejde. Danrup-Dynamic™ monteres udelukkende ved at forbinde den med eksisterende styring og der er ingen indgreb i selv kedelinstallationen.
11Hvor lang tid skal kedlen være slukket for Danrup-Dynamic™ kan installeres?
Installation af en Danrup-Dynamic™ tager cirka en time og har ingen indflydelse på kedlens normale løb. Den elektriske forbindelserne mellem Danrup-Dynamic™ og kedlen tager ca. 10-15 minutter, og i løbet af denne tid vil kedlen kun miste minimal varme.
12Hvor ofte skal Danrup-Dynamic™ serviceres?
Der er ingen krav til service på Danrup-Dynamic™, det er det, der er kendt som "Solid State Electronics".
13Når jeg skal have udført service på min kedel, hvad skal jeg fortælle mine vedligeholdelsesteknikker om at gøre?
Når Danrup-Dynamic™ er installeret, fastgøres der på kedlen en procedure for service som deres vedligeholdelsesteknikker skal følge. Proceduren giver oplysninger om, hvordan man servicerer, hvordan man fejlfinder og hvordan man slukker og tænder for Danrup-Dynamic™ igen, når de er færdige.
14Vi overvejer at udskifte vores kedel, kan vi overfør udstyret til den nye kedel?
Ja, vi kan sørge for, at Danrup-Dynamic™ monteres på en ny kedel.
15Vil det påvirke min kedlers garanti?
Nej. Installationen af Danrup-Dynamic™ kræver ikke nogen ændring af kedlen.
16Hvordan kan Danrup-Dynamic™ spare brændstof?
Varmesystemerne er designet til at give tilstrækkelig varme i bygningen på eksternt temperaturer på op til minus 6 grader C. Men en gennemsnitlig vinterdag er 6 -8 grader C, derfor har kedlen en masse ekstra kapacitet, hvilket betyder under normale forhold, at en cykle typisk er på 300-1.000 sekunder / cyklus. Ved at forlænge cyklussen (i processen med at reducere procentdelen af brænd tid) og udnytte det store volumen varmt vand, der eksisterer i et kommercielt varmt vandsystem til at opretholde temperaturer, kan systemets effektivitet forbedres, da kedlen brænder ved dens optimal effektivitet. Se principskitse.
17Hvor meget brændstof kan spare ved at anvende Danrup-Dynamic™?
Du vil som minimum spare 10 % men normalt ligger besparelsen på 15 til 25 % i løbet af et år. Dette er baseret på BRE testrapport samt som viste en besparelses på 16,1 % for en gennemsnitlig 8 - 10 ° C vinterdag. Klart nogle dage bliver koldere end dette - og nogle varmere.
18Hvordan kan jeg vide, at det sparer mig penge?
Efter 50 cyklus tager Danrup-Dynamic™ sig selv ind og ud af kredsløb og måler brændertiden for at beregne de faktiske præstationsbesparelser foretaget i løbet af de foregående 50 cyklusser. Resultaterne af de sidste tre testcykler er lagret på Danrup-Dynamic™ og er vist i besparelses-rapporten, som hentes direkte fra enheden. Dette giver en procentuel besparelse af brændstofforbruget, hvilket giver en klar indikation af de besparelser, som Danrup-Dynamic™ leverer til dig på det pågældende tidspunkt. Rapporten beregner også reduktionen i brændertiden som en procentdel af brænde / kølecyklussen og det reducerede antal fyringer i en 24-timers periode. Sidstnævnte er særlig vigtig med større tvungne trækbrændere, hvor de første 60 sekunder af en typisk 300 sekunders fyring er en forrensning, som har en køleeffekt på kedlen. Besparelsesrapporten kan hentes fra enheden, efter at kedlen med den monterede Danrup-Dynamic™ har kørt i omkring en måned
19Hvad er garantien / garantiperioden?
Danrup-Dynamic™ leveres med en fem årsgaranti.
Danrup-Dynamic™er en solid elektronisk enhed og i det usandsynlige tilfælde af der skulle opstå en funktionsfejl erstatter vi Danrup-Dynamic™ enheden uden beregning for kunden.